VisitOslo - Oppgave 3

Vår drømmedag i Oslo!

Vi diskuterte hva vi ville gjort hvis vi fikk gjøre akkurat hva vi ville for en dag i Oslo, og ble til slutt veldig enige om denne idéen:

Vår drømmedag i Oslo ville foregått på Freia Sjokoladefabrikk i Karl Johans Gate. Der skulle vi arrangert en fest med vår klasse, alle tidligere fredsprisvinnere og toppe det hele med en konsert med Karpe Diem, som vi skal bruke i neste oppgave. Vi ville badet og surfet i sjokolade, samtidig som vi skal bruke vår kreative side. Vi skal nemlig lage en helt ny sjokolade! Sjokoladen skal kalles fredssjokoladen, og dette er ikke tilfeldig. Det er både fordi vi skal hedre fredsprisvinnerne som er med oss, og gjøre slutt på en sak som nylig har vært svært omtalt i media. Forrige lørdag, var det utdeling av ''Spellemannsprisen'' i Oslo, og det hele endte med en litt dårlig stemning etter Plumbo dro en litt rasistisk spøk mot Madcon, da de valgte å gjøre om låten ''Møkkamann'' til ''Mokkamann''. Dette tenkte vi at vi kunne ordne opp i. Vi vil gi hvit sjokolade til Madcon, og mørk sjokolade til Plumbo, og la de blande sjokoladen og møtes på midten med en himmelsk melkesjokolade, for å fremheve av det alt blir bedre når man er sammen om det. Inni sjokoladen ville vi hatt en masse av en ugjenkjennelig smak, som stå for å stoppe krig og terror i verden. Vi avslutter kvelden med et ordentlig ''sjokopoolparty'' i et basseng av sjokolade, og både madcon og plumbo skal få opptre.

Send oss til Oslo!Mvh 1HSD

VisitOslo - Oppgave 2

NOBELS FREDSPRISVINNER ? Jean Henry Dunant

(8. mai 1828 ? 30. oktober 1910)

Jean Henry Dunant var en sveitsisk forretningsmann som ble født inn i en rik familie. Begge foreldrene hans jobbet med veldedighetsarbeid, og ble selv tidlig involvert i å hjelpe fanger i fengsel og de fattige i Genève.   

I 1859 var han var på reise i Solferino i Nord-Italia. Da startet det en borgerkrig i byen og han så flere tusen italienske, franske og østeriske soldater bli drept. På eget initiativ organiserte han hjelpearbeid, som skulle hjelpe alle soldatene i borgerkrigen. Denne hendelsen skrev han en bok om, ?Minner fra Solferino?, hvor han kom med et forslag om at alle land burde stifte foreninger som kan hjelpe sårede og skadde i krig, uansett hvilken part de kriget for.

Etter denne boken ble gitt ut, ble Den Internasjonale Røde Kors Komité opprettet i 1863, og Jean Henry Dunant ble grunnleggeren.På grunn av hans engasjement ble han etter hvert personlig konkurs, og mange av de Genève borgere som hadde investert i foreningen tapte penger. Dunant tok en avgjørelse og sa opp stillingen sin som sekretær, og levde som en fattig mann og verden glemte han.

I 1895 var det en journalist som kom over historien til Jean Henry Dunant, og da begynte verden å snakke om han igjen.

Etter at han mottok fredsprisen i 1901 sammen med Frederic Passy, levde han et stille liv på et sykehjem i Sveits. Etter at han døde 30. oktober 1910, var hans formue plassert i en norsk bank, og Røde Kors vokste seg bare større og større og ble en stor humanitær bevegelse.

Vi i 1HSD på Sandefjord videregående skole synes Jean Henry Dunant er en inspirerende Nobels fredsprisvinner. Arbeidet hans har vært betydelig for selv oss som lever i dag, og det var og er en veldig betydningsfull forening for skadde og syke soldater.

Røde Kors arbeider også med omsorgsarbeid, de har noe som kalles ?Hjelpekors?, de driver med nasjonal beredskap, internasjonalt arbeid og internasjonal humanitærrett. Man kan også bli fadder for fattige barn i U-land imellom Røde Kors.


- Lik oss på Facebook, og hjelp oss videre i konkurransen

 

OSLOTUR MED KLASSEN!


Dette er oppgave 1, på konkuransen som VisitOslo arrangerer.

Opplegget.
Det vi ønsker å gjøre som er faglig er:
Besøke institusjoner, ullevål sykehus museun, det hadde vært gøy å snakke med helseministeren, eventuelt et annet museum som inneholder materiale fra helse og sosial.

Det vi ønsker å gjøre på fritiden er:
Shoppe, besøke operaen, eventuelt et besøk på kongehuset, samlede måltider med hele klassen, kanskje dra på kino eller teater. Vi vil også dra til Freia og se hvordan de lager sjokolade, og kanskje smake på den!! :-D

Du kan følge oss og se hvordan det går på vår Facebook side HER.
Lik siden vår og hjelp oss videre i konkurransen!

Har du likt oss?
- Michelle & 1HSD ♥

Hjelp klassen min!

Vis du vil være en engel og hjelpe klassen hadde det betyd mer en noe annet akkurat nå! Det eneste du trenger og gjøre er og like en siden på facebook :) 

Klikk her

Tusen takk på forhånd!

Blogger et innlegg til etterpå 

Har du likt?
- Michelle &  Celine ♥

Les mer i arkivet » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012
Michelle&Celine - Du kan kontakte meg på kusinetilceline@hotmail.no

Michelle&Celine - Du kan kontakte meg på kusinetilceline@hotmail.no

17, Sandefjord

Velkommen til min blogg. Det jeg kommer til å blogge om er mote, om oss, tips, oppskrifter, outfits osv. Håper noe faller i smak. Du kan kontakte meg på; Kusinetilceline@hotmail.noKategorier

April Bilder Blogg Bøker Celine Februar Fotball Januar Kontakt Kos Mars Michelle Om oss Skole Venner Videoer VistitOslo Vrådal

Arkiv

Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 Desember 2011 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juli 2011 Juni 2011 Mai 2011

Søk i bloggen

hits